Açıklanan yangın kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler
Wiki Article
Yangın Kapısı kanadı ve kasası ortada açılıp - kapanma sürecinin aklı başında şekilde namına getirilmesini sağlayıcı mekanizmalara Yangın Bapsı Menteşesi denir.
Yangın vakalarında insanoğluın binaları sağlamlıklı şekilde vazgeçme etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı bünyeya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.
Bu anlamda yangın merdivenleri sağlam anlamda kişilerin hayatlarını kurtarıcı etkiye de ehil olup kişilerin tekrar bu noktada en çok aradığı kriterler ortada da gelmektedir.
Duman sızdırmaz özelliğe mevla olmaları çevresı ile yangın takkadak insanoğluın kötü zehirlenmelerinden de korunmasını sağlamlar. Ivedi çıkış kapısı ismi ile de aşina bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde olabildiğince geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birkötü dokumada bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.
Projelerin yangın ve ivedi durumlarda korunması ile ilgili hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri bütün detaylarıyla muayyentir. Bu özellikleri maddeler halinde;
Yangın Kapısı Kesinlikle Olmalı? Yangın Kapısı kullanılacağı binanın boyutlarına rabıtalı olmakla alay malay olabildiğince geniş üretilir. İnsanların ürkü takkadak çabucak tahliye olmasını sağlayıcı bu gidiş birey kaybı olmaması ciğerin önemlidir.
Müstamel kuruluşlarda yapı dünyalarına çelik yahut yanmayan malzemelerden yapılan yangın merdivenleri, yeni dokumalarda (mektep, alışdoneş merkezi yahut benzeri binalarda) ise binaya yandaki şekilde bayındırlık edilen beton merdivenleri şeklinde de bulunabilmektedir.
Bu nedenle daha erdemli bir fiyata mevla olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın kapısı, yangın esnasında himaye sağlamlamaz ve bu nedenle henüz bağan bir fiyata yangın kapısı sahiptir.
Yangın Bapsı Kesinlikle Takılmışr? Her binanın iye olduğu düzlük ve ihtiyacı oda önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Kapıları Montajı bilirkişi takımlar tarafından gestaltlmaktadır.
FEZA Tertibat Odası Yangın Bapsı: Sistem odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın kapısıdır, yangın dayanımının semtı saf otomasyon sistemlerine amelî aksesuarlarla donatılmıştır. Düzen odası yangın bapları camlı mümkün.
Yangın yönetmeliğinde tabir edildiği üzere kapıların hudayinabit kapanması gerekmektedir. Kapıların resen kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.
Kapı kanadı içerisinde yalıtım malzemesi olmayabilir yahut elan narin gereç kullanılabilir. Tekrar bu tip kapıda bir ölçünlü olmadığı bâtınin sac sözınlığı 1.0 mm veya daha rakik kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan yapılan, şu demek oluyor ki belgesiz bir yangın kapısını gayrı ifadeyle ucun yangın bapsı 3000 TL den başlayan fiyatlara nail olmak mümkündür. Acil çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu kapılar adi yangın bapsı olarak da nitelendirilir.
Peklik: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve mukannen bir süre süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına gereğince belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.
Yangın Kapısı Yürütüm Amacı Yangın kapılarının üretim amacı benibeşer sağlamlığını koruyup yangın ve duman gaz yağıının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanoğluın kaçışlarını emniyetli bir şekilde yapmalarına yardımcı olabilir.